Modul în care 4 oameni pot schimba o țară!

Un exemplu frumos în care niște oameni simpli participă la stoparea nedreptăților pe care le trăiește zilnic o lume întreagă.

 

      În data de 1 februarie 1960, patru studenți afroamericani s-au așezat la masa unui restaurant micuț aflat în incinta centrului comercial Woolworth’s, din orașul Grunsboro. Așezându-se pe scaunele din fața barului, tinerii au decis să comande cafea. În momentul în care a văzut că niște oameni de culoare fac comandă, chelnerul le-a zis că nu intenționează să-i deservească și că ar fi de droit să părăsească locul de bună voie.

   Auzind un astfel de răspuns, tinerii , sub formă de protest, decid să aștepte comanda până nu se va închide restaurantul, din moment ce nimeni nu era în drept să-i alunge cu forța.

   În ziua următoare, pe scaunele restaurantului, stăteau deja 12 oameni de culoare, în a treia – 60. În cea de-a patra zi, restaurantul era invadat de afroamericani în număr de 400. Aceștia au ocupat atât locurile posibile din restaurant, cât și pe cele din fața centrului comercial. Administrația Woolworth’s a bătut alarma.

   În scurt timp după cele întâmplate, mii de oameni din întreaga țară au început să ia exemplu de la tinerii curajoși. Fiind impuși de condițiile cerute, majoritatea restaurantelor țării au început să anuleze politica discriminatorie privind accesul în dependență de culoarea pielii.

0_89391_56d8e216_xl

În imagine sunt redați cei 4 studenți în incinta localului.

   O parte din barul localului, împreună cu cele 4 scaune se păstrează, la momentul de față, în Muzeul Național al Istoriei Americane al universității Smithson.

   Patru oameni pot schimba o lume întreagă fiind înarmați cu suficient curaj și cu un scop bine stabilit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s