5 lucruri pe care trebuie să încetezi să le mai faci

 

  1. Să fii pe placul tuturor

 Asta nu că este complicat, asta este imposibil. Părerile fiecărui om reflectă o parte din individualitatea acestuia, iar numărul acestor păreri tinde spre infinit. În acest context, singura cale de a face tuturor pe plac –  este de a înceta să faci asta.

  1. Să-ți fie teamă de schimbări

 Acest lucru nu este doar necugetat, dar și neefectiv. Schimbările vin cu fiecare secundă în viața tuturor. Asta înseamnă că încercările de a te opune schimbărilor, sunt analogice încercărilor de a opri un portavion cu mâna.

  1. Să trăiești în trecut

 Trecutul ține de faptele care s-au întâmplat deja. Repetarea lor este imposibilă. Nu poți nicidecum schimba trecutul, în schimb poți ameliora consecințele sale. Pentru asta trebuie, cel puțin, să ai un plan de viitor și, cel mult, să te reîntorci la ”aici și acum”.

  1. Să te dai bătut

 Poți să te dezamăgești. Poți să te enervezi. Poți să te necăjești în privința ceva. Dar să știi că descurajarea –  este cel mai cumplit păcat. Dă-te bătut și vei vedea cum celelalte păcate te ajung din urmă…

  1. Să-ți faci griji în zadar

 Mai bine lasă-i pe alții să-și facă griji pentru tine. Așa, măcar, vei avea un suport moral în viață. Fie ei o să te liniștească, fie o să te bage în necaz, și atunci n-o să mai ai timp pentru a-ți inventa probleme –  de această dată o să le rezolvi. : )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s